opvoeding

 

Uiteraard begint ook bij dit ras een goede opvoeding met een gedegen socialisatie. Het opvoeden van een Cocker is geen enorme klus. Hij is intelligent en misschien nog wel belangrijker, hij wil ook graag samenwerken met zijn baas.

Vaak worden Cockers als eigenwijs bestempeld, maar dat kan soms ook aan een gebrek aan de JUISTE opvoeding liggen. Sommige mensen kunnen namelijk de droevige, soms intrieste blik van hun hond absoluut niet weerstaan, met gevolg dat het slimme Cockertje al snel zijn baas leert manipuleren. Consequent blijven is het motto. Maar dan wel met een fluwelen handschoen, want van een harde aanpak kan de Cocker onzeker, angstig en zelfs agressief worden.

Het aanleren van het 'hierkomen' moet zo snel mogelijk op een goede manier worden aangeleerd, want het blijft tenslotte een jachthond!!

 

ONZE RINGTRAINING

 

Om deel te kunnen nemen aan hondenshows, zullen de pups eerst moeten oefenen om netjes in de ring mee te lopen en rustig te blijven staan. Ook moeten ze leren dat een vreemde hen zal aanraken om te voelen hoe ze gebouwd zijn.

We gaan dit aanleren door middel van ringtraining.